SUPER SECRET SERVICEDu har valgt at lække oplysninger om SSS’s ulovlige overvågning!

Du har valgt som kun få. Du har sammen med Edward Snowden, og andre whistleblowere igennem historien, oplyst befolkningen.
Du har ofret dit sikre liv, dine penge, din familie, dit hjemland, dit arbejde, dine kollegaer og venner, og lever på midlertidig opholdstilladelse.
Men du har hjulpet folk rundt omkring i verden. Du har afsløret ulovlige overtrædelser af menneskerettigheder, og brud på retssikkerheden, fra den mest magtfulde del af samfundet.
Tillykke, du er et ordentlig menneske!


Konklusion:

Ud fra alt hvad vi har undersøgt, kan vi konkludere, at der er rigtigt meget information gemt i den her sag, som vi ikke kendte til, men som vi føler, vi burde have været informeret omkring. Vi har fundet ud af i hvor høj grad vi rent faktisk bliver overvåget, og hvor lidt vi ved om det her i Danmark. Edward Snowden har helt klart gjort en kæmpe forskel, og det er via hans lækkede dokumenter, vi har fået adgang til hele problemstillingen. Han har været med til at informere omkring den ulovlige overvågning vi bliver udsat for, og har ofret meget for at sætte et nyt lys på sagen omkring både NSA/den amerikanske stat, og overvågning generelt. Han har sat spørgsmålstegn ved hvordan det egentlig fungerer, og sat nyt lys på hvorvidt det er nogle magtinstanser vi rent faktisk burde stole på. Vi har også fundet ud af, at den overvågning der foregår i det moderne samfund er langt mere organiseret end vi ellers troede. Der er aftaler mellem lande om udveksling af informationer om deres befolkninger. Det er ikke bare enkelte efterretningstjenester der overvåger landenes egne befolkninger, men et stort og delvist ulovligt samarbejde om at masseovervåge store dele af jordens befolkning. Vi er alle tre stærkt imod den massive overvågning vi bliver udsat for, og er bange for hvad vort samfund udvikler sig til. Vi ser overvågningen som værende et brud på basale menneskerettigheder, og en trussel mod demokratiet, primært grundet de mange forskellige måder at tolke “kriminalitet” og “terrorisme” på. Der er ikke meget at stille op imod udviklingen af overvågningen, men man kan sagtens gøre noget for at undgå overvågning over sig selv som person. Mest af alt, hjælper det dog, når whistleblowere som Edward Snowden står frem og fortæller sandheden.Lavet af:

Magnus Jungersen, Anna Stilling og Sixten Kastalje,
Super Secret Service medarbejdere.